De omgeving van Zuidwest Drenthe

De Herberg van Rune

De Herberg van Rune is de perfecte locatie om te genieten van alles Ruinen te bieden heeft. In de Herberg kan van de typische Drentse gastvrijheid én lokale specialiteiten worden geproefd. De gevarieerde menukaart biedt onder meer biologisch vlees, verschillende soorten koffie en  speciaalbieren. Met een overdekt en verwarmd terras is het bij de Herberg van Rune altijd goed toeven. Heerlijk eten in het restaurant met familie en vrienden. Succes gegarandeerd, zeker met het Nationaal Park Het Dwingelderveld  binnen handbereik.


De natuur

Dagelijks begrazen de schapen de heide. Door het begrazen vergrast de heide minder en hierdoor blijft de heide krachtig en gezond. Het leefgebied van de schapen is het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld, een nat bos en heidegebied van bijna 4000 hectare groot. Aan de rand van het Dwingelderveld, niet ver van het bezoekerscentrum ligt de kooi van de schaapskudde Ruinen. Bezoekers zijn elke dag van harte welkom om de schapen te zien vertrekken of aankomen bij de kooi.


Activiteiten

En voor de kinderen? Voor hen is er zoveel leuks te doen, de natuur is één grote speeltuin. Er zijn speelbossen, grote zandspeelplaatsen en vijvers. En spannende fiets- en wandelroutes. U kunt ook kiezen voor een sportief partijtje golfen, zwemmen, een ontdekkingstocht in het vogelpark of naar de ijsboerderij in Ruinerwold.


Kijk voor de meest actuele agenda op: www.ruinen.net